מפגש אושר (צילום: נועה יחיאלי, mako אוכל)
מבתי ספר לבישול באירופה לסביח בקינג ג'ורג'. מפגש אושר | צילום: נועה יחיאלי, mako אוכל
אם מגיעים למפגש אושר שבקינג ג'ורג' ללא ידע מוקדם, מתרשמים שיש כאן קטע – אבל אולי לוקח קצת יותר זמן להבין איזה קטע בדיוק. די מהר מורגש שצמד הסטלנים (באופי! באופי!) שמעבר לדלפק הם שעושים את המקום למה שהוא, ודי מהר הם גורמים לך להרגיש בחבר'ה. שקית נייר חומה להגשת פלאפל, התלויה על הקיר ועליה משורבטת בכתב יד כעור רשימת שמות המשתתפים ב"ארוחת החברים", מבהירה לך שמדובר בסצנה שכונתית מהסוג הכיפי של תל אביב, אבל זה עדיין לא הכל. כשטועמים את המנות של מפגש האושר, שזו, אחרי הכל, פלאפליה, מתחילה להתבהר התמונה.

ככה מחליטים לפתוח פלאפליה

בנצי ארבל (28) ועמרי קרביץ (27) הם זוג חברי ילדות חיפאים שלמדו בישול באיטליה ובפריז, בהתאמה. הם עבדו במסעדות ברחבי העולם ואצל מיטב השפים בתל אביב, ובין היתר בהרברט סמואל, שילה, טוטו וטאפאס אחד העם. בליל שישי אחד, אחרי משמרת כפולה ומייגעת של כל אחד מהם בקצה האחר של העיר, צלצל בנצי לעמרי ונאנח. "אין לי כוח", אמר לחברו. "בחרנו במקצוע הכי מחורבן בעולם, אבל מה לעשות שזה מה שאנחנו אוהבים?.."

בהמשכה של שיחת הנפש הלילית התחיל ארבל להתפייט. "אתה יודע מה זה אושר, אחי? אני זוכר שכשהייתי ילד, בכל שבת בבוקר אבא שלי היה לוקח אותי לפלאפל אוריון בכרמל. היינו יושבים שם, וכל מה שהיה בעולם בשבילי באותה השעה היה אני, אבא שלי, מנה פלאפל ומיץ אננס. אחי, זה אושר".

מפגש אושר (צילום: נועה יחיאלי, mako אוכל)
מודל של אושר חיפאי של שבת בבוקר. קרביץ מכין מנה | צילום: נועה יחיאלי, mako אוכל

"יש לי בדיוק את אותו הזיכרון, רק מפלאפל ארמנד", הטעים קרביץ, והשניים נפרדו בברכת ליל מנוחה. למחרת בבוקר התקשר ארבל לקרביץ, ובישר לו שהחליט לפתוח פלאפל. "עמרי חשב שהשתגעתי. הוא אמר לי  'מה קרה לך, למדנו באירופה בישול, עבדנו במקומות הכי טובים בעולם, מה פלאפל? אבל אחרי כמה ימים חזר אלי ואמר לי שהוא איתי בעניין. החלטנו לקרוא למקום מפגש אושר".

גורמה בפיתה

אז זה הסיפור: שני אנשים שמבינים דבר או שניים באוכל טוב מחליטים לפתוח פלאפל, כדי להימנע מסיבוכים בירוקרטיים הכרוכים בפתיחתה של מסעדה של ממש. במקום החדש, הקטן והחמוד, הכולל מספר שולחנות ישיבה בחוץ ובר על הדלפק, הם מגישים שלוש מנות בפיתה: סביח (6-18 שקלים), פלאפל (5-16 שקלים) או מנת "חברים" (6-18 שקלים) הכוללת סלט ירקות, גרגרי חומוס, חציל, חמוצים ולבנה. כל מנה אפשר לקבל ברבע, חצי או בפיתה שלמה, והתמחור בהתאם. יש גם סלט אושר (29 שקלים) עם בורגול, טחינת אל ארז, פלאפל, לבנה, חצילים, ביצה וכוסברה, לשתות אפשר מיץ אושר (אננס ונענע, בהשראת פלאפל אוריון) ולקינוח מקבלים מעמולים על חשבון הבית. סה-טו. כדי לבטא את היצירתיות שלהם באוכל, מכנסים השניים מדי כמה שבתות "ארוחת חברים", אליה יש להירשם מראש על שקית הנייר החומה. שם כבר מגישים גורמה.

רבע מנת חברים במפגש אושר (צילום: נועה יחיאלי, mako אוכל)
רבע מנת חברים במפגש אושר. אושר גדול | צילום: נועה יחיאלי, mako אוכל

ואיך האוכל במפגש? טעים, אפילו טעים מאוד. בסופו של דבר, מדובר בסביח, ולמרות שמורגש בו תחכום ושיק מסוים – רבע מנה סביח ורבע מנה חברים סגרו, אצלנו לפחות, את הבטן, ולא בתחושה קלילה. הסלט, שגם הוא שווה למדי, לא כדאי לכם בתור תוספת למנות, אלא במקומן, כי הוא כשלעצמו מלא בכל טוב ודי כבד.

תבואו למפגש אושר בשביל הסביח המשודרג, אבל יותר מזה, תבואו בשביל האושר. ויודעים מה, תביאו בשבת בבוקר גם את הילד.

מפגש אושר, קינג ג'ורג' 105, תל אביב, 054-4289765

>> הלווין: מנות מעוררות אימה אך אכילות לחלוטין