שיחות על עסקיות צהריים הן כבר מזמן המקבילה של ההייטק הישראלי לשיחות הבריטיות על מזג האוויר. בכל יום נתון, בסביבות השעה 11, תוכלו לשמוע בערך ב-100 אחוז מהמשרדים דיונים ארוכים בנושאים כמו "איזה המבורגר עובר משלוח הכי טוב" (קופי בר), "איזו מסעדה בתן ביס מגיעה לפני 13:00" (מרסלוס) והפריבילגי מכולם: "איפה המנות מגיעות עם פינוק הפתעה שלא היה כתוב בתפריט".

עכשיו, אחרי שהנחנו את זה על השולחן, נספר לכם שבשבועיים האחרונים יש מסעדה שאנחנו פוקדים כמעט כל צהריים. למעשה, ישנה דלת אחורית שאנחנו פוקדים כמעט כל צהריים – ובעולם אפשרויות המשלוח הבלתי מוגבלות והחום שרק מתגבר, עצם זה שאנחנו מכתתים רגלינו (5 דקות) עד למקום שלא עושה שליחויות אומר ממש המון.

כבר נכתב פה בעבר על מסעדת ניטן תאי ועל הקונדיטוריה שצמודה אליה (בק דור), אבל להפתעתנו אף אחד עוד לא חשף את הסוד האמיתי שמתחבא שם - עסקיות הצהריים. אז מסתבר שהקונדיטוריה פועלת בצהריים גם כשלוחה של המסעדה ומוציאה עסקית שכוללת מנה עיקרית, סלט, לחם קטן (פלוט) ושתייה שמגיעה בבקבוקון הכי חמוד בעולם.

ניתן תאי (צילום: תמוז רחמן, mako אוכל)
קצת מתחרטים שסיפרנו לכם על זה. עסקיות הצהריים של ניטן תאי | צילום: תמוז רחמן, mako אוכל

הסיבה שהבק דור זוכה להצלחה גבוהה אצלנו היא השילוש הקדוש: טעם, מחיר ושירות. אמנם מגוון המנות קטן וקבוע, אבל מה - כל מנה מלמיליאן. המנות שהעיפו אותנו היו הסלמון ברוטב דאשי עם כרישה ואורז, קארי קציצות הטונה, רטו לברק בטמפורה עם קארי ואורז יסמין  וסלט הפפאיה - עם פפאיה ירוקה, מנגו, פלפל צ'וקה, נענע, כפיר ליים וקשיו. הן טריות ובריאות ובכלל לא משקפות את מחירן, שמגיע במקסימום ל-49 שקלים (כך לפחות כתוב בתפריט, מסיבה עלומה התן ביס שלנו מחויב בכל פעם רק ב-40.5 שקלים). בנוסף מציעים במסגרת העסקית גם פפר עוף פלפל אינדונזי, בזיליקום ואורז יסמין (52 שקלים), בלאדו פרגית קוקוס ואורז יסמין (49 שקלים), צ'אנטבון לאמב נתחי טלה, לאקסה, מקדמיה ולחם טאבון (57 שקלים) ועוד. 

אם להתייחס קצת למסביב, השירות בבק דור של ניטן תאי יעיל וטוב, הקונדיטורים חביבים ונעימי שיחה אבל הגיבור העיקרי של המקום הזה הוא העיצוב, ופה גם טמונה הסכנה. היות שהמקום מציע גם מוצרים מהקונדיטוריה, קשה שלא להסתובב, לטעום ולרכוש בזמן שמחכים למשלוח שיגיע מהמטבח המרכזי. כבר קרה שיצאנו עם בקבוק יין ועוגת פקאן וריבת חלב בלי לשים לב. מה שכן, סביר להניח שמודל השירות לא יחזיק כמות לקוחות בסדר גודל גדול יותר; בתור חנונים כבר ניסינו לחשב כמה הם יכולים לגדול בלי להגדיל את כמות כוח האדם וייתכן שלספר לכולם על המקום הזה היה טעות.

אם חייבים למצוא חסרונות אז תמיד אפשר להגיד שמנות הסלט קצת קטנות מדי, הביף סלט (סינטה, רוקט, אורוגולה ונבטים בציר מיסו תאילנדי) לא השביע את הצנומה שבחבורה שלנו וסלט הפפאיה שהיה ממש טעים יכול גם הוא לגדול קצת בכיף. אולי פשוט מוטב להוסיף להם מנת צד שתסגור את הפינה. נסתייג גם ונאמר שאת האכלנים הכבדים עוד לא לקחנו לשם, ושייתכן מאוד שבאופן כללי המנות לא ישביעו אנשים גדולים במיוחד. לנו, על כל פנים, זה היה ממש מספיק.

בכל מקרה, אנחנו חוזרים לשם כל יום עכשיו, אל תבואו.

ניטן תאי Back Door. הארבעה 21, תל אביב, טלפון: 077-9977066