מסירים את הגבעולים החיצוניים הפגומים מבולבוסי השומר. חותכים כל בולבוס לרבעים ומסלקים את הליבה הנוקשה. פורסים כל רבע לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מתקבלות כ- 6 כוסות שומר פרוס. מבשלים את פרוסות השומר במי מלח רותחים במשך 3-5 דקות, רק עד שיתרככו מעט. מסננים. מרתיחים את המרק בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות, עד שיתרכך. מוסיפים שומר, עגבניות, קליפת תפוז וקורנית. מכסים ומבשלים במשך 15 דקות, עד שהשומר רך מאוד. מסירים את המכסה, מגביהים את הלהבה ומרתיחים כדי לצמצם את כמות הנוזלים. מוסיפים עראק ומתבלים במלח ובפלפל. מעבירים לכלי הגשה וזורים למעלה את האניס. מגישים חם, או בטמפרטורת החדר.