באה בריא: קציצות צמחוניות ברוטב דלעתקציצות מפתיעות ומשביעות, עם רוטב שדומה לקארי ביתי. צרפו אותן לדגן מלא (כמו אורז מלא) וקיבלתם מנת חלבון מעולה
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
מנה עיקרית צמחונית משביעה ומנצחת. תערובת התבלינים שברוטב מאוד מזכירה קארי ונותנת למנה ניחוחות הודיים. המצרכים :לרוטב:
לכופתאות:
אופן ההכנה:1 מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר שטוח, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהדלעת רכה לגמרי. טוחנים באמצעות בלנדר מוט. 2 מכינים את הכופתאות: שמים את כל מרכיבי הכופתאות במעבד מזון ומעבדים יחד עד לקבלת תערובת אחידה. משהים ל-15 דקות. 3 בסיר בינוני מרתיחים מים מומלחים קלות (כמו לפסטה). בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים (בגודל כדור פינג פונג) וזורקים בעדינות למים. כשהם צפים מעבירים אותם לסיר הרוטב. 4 מבשלים יחד את הכופתאות והרוטב כ-5 דקות ומגישים על מצע של דגן מלא: קינואה, אורז מלא או קוסקוס מלא. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. |