1 מחממים סיר עם ממרח חמאה לייט ומאדים את השאלוט בלי להזהיב. מוסיפים תימין, שום ואורז ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב. מוסיפים את היין ומניחים לו להתאדות כליל.
2 מוסיפים כוס מרק ותרד, ובוחשים בכף עץ. כשהמרק נספג מוסיפים עוד כוס מרק, בוחשים שוב וחוזר חלילה. מבשלים עד שהאורז רך.
אם היינו מכירים את התוספת הירוקה הזאת, היינו מכינים אותה מזמן | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
3 הירוקים: מקפיצים את הירקות במחבת חמה עם ממרח חמאה לייט. מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומגישים מעל הריזוטו.