1 משרים את הפירות היבשים במים ללילה. אם אין לכם לילה לפני, אפשר להשרות במים חמים לכמה שעות.
2 טוחנים את כל החומרים היבשים עד למידה הרצויה. דורית טוחנת את האגוזים עד למידה בינונית, בגלל שאח"כ היא מערבבת את כל החומרים בטחינה נוספת ואנחנו לא רוצים חרוסת מאבקת אגוזים. מניחים בצד.
3 מגררים את התפוחים בפומפיה או בפוד פרוססור ומניחים בצד. מסננים את מי ההשריה של הפירות היבשים (לא חייבים לייבש לחלוטין) וטוחנים עד לקבלת עיסה משחתית.
4 מתחילים לערבב את הכל, אפשר בעזרת הידיים, בקערה גדולה מאוד או בסיר, אבל עדיף במעבד מזון.
5 מוסיפים סילאן ויין לפי הטעם. משתדלים שהחרוסת לא תצא דלילה מדי.
* אפשר להחליף את אחד מסוגי האגוזים בפקאנים לא קלויים, או להוסיף 100 גרם פקאן על חשבון 100 גרם אחרים, או להוסיף 100-200 גרם פקאן עם אקסטרה תפוחים וסילאן.
* אפשר להוסיף כל פרי יבש שיש לכם בבית: דבלים, שזיפים, משמשים, דובדבנים וכו'.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לפסח