קאפקייקס טבעוניים עם קרם תותבלי חלב, בלי ביצים, אבל עם תותים, קצפת צמחית ופודינג וניל. קינוח פרווה מושלם, שגם הטבעונים ישמחו לאמץ
צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה
|
המצרכים :לקאפקייקס:
לקרם התותים:
אופן ההכנה:קרם התותים:
1 חותכים את התותים לקוביות קטנות. מוסיפים בערך כף סוכר וכפית או כף ברנדי, שרי או וויסקי, מערבבים ונותנים לתותים להגיר נוזלים לכמה דקות. 2 בקערה נפרדת מקציפים את השמנת עם חלב סויה ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם יציב. 3 מועכים את התותים, שקצת התרככו מהסוכר ואלכוהול, למחית. גונבים מהמחית הזו כמה כפיות, מוסיפים לקרם ומערבבים. שימו לב שלא כדאי להגזים, כי זה יכול לדלל אותה מדי. מספיקות כפיות בודדות כדי לתת טעם תותי נפלא לכל הקרם. בנוסף, עדיף להשתמש בחלק של המחית ואת הנוזלים להשאיר בקערה, אותם נוכל להזליף בסוף מעל הקינוח. * מכיוון שהקרם הזה פחות יציב מקצפת רגילה, מומלץ לשמור אותו בנפרד במקרר ולהוסיף אותו לפני ההגשה. מחית התותים | צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדההקאפקייקס: 1 מערבבים בקערה את הקמח (לאחר ניפוי/סינון), הסוכר, המלח והסודה. 2 מוסיפים את החלב ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. 3 מוסיפים את השמן וגרידת הלימון ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה. 4 לבסוף מוסיפים את החומץ ומערבבים. הבלילה תתפח ותתבהר קצת. 5 שופכים את הבלילה לתבנית שקעים מרופדת במנז'טים (משאירים לה מקום לתפוח), ואופים כרבע שעה – או עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש. מניחים להצטנן. 6 מורחים את הקרם על הקאפקייקס. למי שרוצה לפנק עם הקרם אני ממליצה לעשות חור קטן בחלק העליון של הקאפקייקס, כדי שהקרם ייכנס קצת פנימה. מעל הכל אפשר לקשט עם חתיכת תות טרי, נוזל המחית שנשאר לנו, סוכריות או מה שבא לכם. את הקרם מומלץ להוסיף לפני ההגשה. * בקרו בבלוג של נופר: לא על החסה לבדה הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |