ממרח שעועית ושקדיםאת הסנדוויץ' הבא שלכם תמרחו בממרח עשיר, מזין ומלא בריאות, שמומלץ במיוחד למצוננים ומושלם לימי החורף
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
החורף הגיע, ובמסגרת חיפושיי אחרי ממרח לכריך שאפשר למרוח גם כשמצוננים, החלטתי לחבר בין שני שחקנים עשירים מבחינה תזונתית: שעועית ושקדים.
התוצאה: ממרח מזין, עשיר בחלבון, סידן, ברזל, סיבים תזונתיים ושומנים איכותיים. המצרכים :להכנת כחצי ק"ג ממרח:
אופן ההכנה:1 מסננים את השעועית ממי ההשריה ומניחים בסיר קטן עם 3 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות נוספות, עד שהשעועית רכה לחלוטין. מסננים ומצננים.
2 במחבת קטנה מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים שתי דקות נוספות. מוסיפים בזהירות חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
3 מסננים את השקדים ממי ההשריה וטוחנים אותם במעבד מזון. מוסיפים את השעועית ואת תערובת הבצל המטוגן, השמן, הלימון והתבלינים ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק ככל הניתן.
ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
>> בשבוע שעבר הכנו קציצות מאש וחיטה |