תבשיל שעועית צהובהתבשיל מהיר, בריא וטעים עם שעועית צהובה, עלי סלק וכרשה. נשמע טעים? חכו שתגיעו לחלק שבו מוסיפים פנימה לימון קצוץ על קליפתו
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
בשווקים אפשר למצוא שעועית צהובה טובה ויפה. התחשק לי לגוון ולא ליפול למתכונים המוכרים של שעועית צהובה בעגבניות או בפירורי לחם. אז שילבתי אותה עם עלי סלק, שבאותה מידה יכלו להיות עלי מנגולד, תרד, קייל או כל עלה ירוק עונתי, והתוספת הלימונית מייצרת את הטעם הייחודי מאוד של התבשיל. אפשר לאכול כמנה עיקרית, חם על מצע של דגן מלא או לבד כתוספת. המצרכים :
אופן ההכנה:1 בסיר רחב מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הכרשה והשום במשך כ-5 דקות, עד שהכרשה קצת מתרככת. 2 מוסיפים את השעועית והמים, מתבלים ומבשלים 5 דקות, על אש קטנה. 3 מוסיפים את עלי הסלק ומבשלים 5 דקות נוספות. 4 מכבים את האש, מוסיפים את הלימון ומגישים. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. |