מרק חומוס ומנגולדמרק בריא, טעים ומשביע עם גרגרי חומוס, ירקות ועלי מנגולד. אין כמו לחזור הביתה למרק חם
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
אני באופן אישי הכי אוהבת מרקים שיש בהם מספיק רכיבים משביעים כדי שיוכלו לעמוד כמנה עיקרית, ואפילו להחזיק ארוחה שלמה, שכיף לאכול עם הילדים בערבים הקרירים.
אחד הכוכבים של המרק שלפניכם הוא החומוס - ולא הממרח, כמובן, אלא הגרגירים עצמם. ההמלצה שלי היא להשרות ולבשל כוס של חומוסים, שיהיה במקרר. זה יכול להיות נשנוש טעים ומזין שילדים (לא קטנים מדי, בגלל סכנת החנק) ממש אוהבים לאכול ככה, עם קצת מלח ולימון, וגם תוספת למרקים, תבשילים וסלטים שמעלה את הערך החלבוני ותורמת לרמות השובע. אופציה לא פחות טובה היא פשוט להצטייד בשקית של חומוס מבושל קפוא מהסופר. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים מעט שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל קלות, עד שהוא מתרכך. 2 מוסיפים את הגזר והדלורית ומטגנים 5 דקות נוספות. 3 מפרידים את החלק הלבן של עלי המנגולד מהחלק הירוק וחותכים גס. 4 מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס ואת הסלרי, השום והחלק הלבן של המנגולד, ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. 5 מוסיפים את העגבניות ואת חלב הקוקוס ומוסיפים מים עד כ-1 ס"מ מעל הירקות. 6 מוסיפים את שיבולת השועל, הסויה והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהגזר מתחיל להתרכך. 7 מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד ומבשלים עוד 5 דקות. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |