1 מאדים את הבצל ב- 2 כפות שמן (אפשר להחליף בחמאה) באיטיות על אש נמוכה בכלי מכוסה.
2 מוסיפים את האורז ולאחריו את המים, מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20-30 דקות.
3 מכבים את האש ומשאירים 20 דקות במכסה סגור (להימנע מהצצות). אופציה אחרת לבישול האורז היא להוסיף את המים לבצל ולהרתיח, ואז להוסיף את האורז ולבשל על אש נמוכה.
4 חותכים את הגזר לרצועות דקות – ½ ס"מ עובי ו- 3 ס"מ אורך, ומאדים כ- 10 דקות ב- 2 כפות שמן על אש קטנה בכלי סגור. אם יש צורך מוסיפים מעט מים. מוסיפים לגזר את הצימוקים והתבלינים לבישול קצר נוסף. מערבבים את תערובת הגזר עם האורז ומשאירים מכוסה לרבע שעה. מגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!