תבשיל דלעת בסויה ורימוניםמנת צד נהדרת שמשתדכת נפלא לאורז, עדשים וגם בשר. תוך פחות מחצי שעה של בישול תקבלו דלעת רכה, אך נגיסה וספוגת טעמים של שום, סויה, סילאן ורימונים
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים שמן זית בסיר ומזהיבים מעט את השום. נזהרים לא לשרוף אותו. כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את קוביות הדלעת עם מעט מלח. מבשלים ללא כיסוי תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות עד שהדלעת רק מתחילה להתרכך. 2 מוסיפים את רוטב הסויה, רכז הרימונים, הסילאן ושמן השומשום. מערבבים היטב ומכסים את הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים בין 10 דקות לרבע שעה. הדלעת מוכנה כשהיא רכה (חלקים ממנה אפילו מתפרקים) ושחומה, אחרי שספגה את כל טעמי הרוטב. אפשר לאכול מיד אבל הדלעת תהיה טעימה גם כשהיא קרה מהמקרר. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * המתכון באדיבות הבלוג "אוכל זה טעים" |