תבשיל טבעוני של פטריות על קוסקוסתבשיל פטריות מרוקאי פיקנטי על מצע קוסקוס לימוני. הפטריות מחליפות יופי את הבשר, ועם הקוסקוס ועשבי התיבול יש לכם יופי של מנה, שתיחטף מהשולחן. ממש לא לטבעונים בלבד
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים שמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה, כ-10 דקות. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. מוסיפים את הקינמון, הכמון והפטריות, ומבשלים תוך כדי ערבוב כמה דקות נוספות. 2 מוסיפים פנימה את העגבניות המרוסקות, גרגרי החומוס והדבש. מערבבים, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. 3 בינתיים, כשהתבשיל על האש, מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל גבי האריזה. ושומרים חם עד ההגשה. לפני ההגשה מערבבים פנימה מיץ לימון, עשבי תבלין, מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם, ואני ממליץ לזלף עוד סיבוב של שמן זית. מגישים בצלחת קעורה את הקוסקוס ומעליו מתבשיל הפטריות בנדיבות. >> בשבוע שעבר הכנו סלמון אפוי עם סלט קוסקוס חם>> והנה 7 מתכונים שאפשר וכדאי להכין בתבנית מאפינס |