יש משהו מאוד שורשי ובסיסי בתבשיל של חיטה. התבשיל הזה אהוב עליי במיוחד, מכיוון שאין בו טיפת שמן או סוכר והוא עדיין יוצא מתקתק ועשיר בטעמים. מדובר בפרפרזה לתבשיל חיטה מתקתק שאמא שלי הייתה מכינה לשבת, בבישול ארוך ואיטי. בבית שלנו הוא סימן את בואו של החורף.
המצרכים (4 מנות):
2 כוסות חיטה
3 גזרים קלופים וחצויים לאורכם
3 בצלים קלופים וחתוכים לשישיות
3 כפות סילאן טבעי
כפית פלפל שחור גרוס גס
כף בהרט
כף מלח ים
3 כפות צימוקי קורינט (אם אין אפשר להמיר בצימוקים שחורים רגילים, או עדיף: באוכמניות מיובשות)
5 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מבשלים בסיר את כל המרכיבים למעט החיטה כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים ומתקרמלים מעט.
2 מוסיפים את החיטה ומביאים לרתיחה.
3 מנמיכים את האש ומבשלים עד שהחיטה מתרככת. אם יש צורך - מוסיפים מים תוך כדי הבישול.