משרים החומוס במים למשך הלילה. מסננים החומוס, מעבירים לסיר מתאים מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים עד שפולי החומוס רכים. מסננים החומוס ומעבירים לקערה. מחממים השמן בסיר על אש גבוהה, מטגנים הבצל ושום בסיר כ 10 דקות עד שיזהיבו. מוסיפים העגבניות ומערבבים תוך כדי הבישול עד 10 דקות. מוסיפים לסיר הכוסברה, כמון כורכום, ג'ינג'ר וצ'ילי תוך כדי עירבוב. מוסיפים לסיר את פולי החומוס, מלח ופלפל וכוס מים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ 15 דקות. מגישים חם או פושר, כתוספת מעניינת או כחטיף מעניין