1 הבצלים הצלויים: קולפים את הבצלים וחורצים בראשם צלב עם סכין. מסדרים על תבנית.
2 מערבבים את שאר המרכיבים ומוזגים על הבצלים. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 20 דקות ב-180 מעלות. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד 40 דקות.
3 מכינים את האורז: צורבים את האורז בסיר חם עם מעט שמן. מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות בדיוק. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך 15 דקות נוספות. פותחים ומערבבים. חשוב מאוד לא לפתוח את הסיר באמצע הבישול.
5 חולטים את האפונה העדינה 5 דקות במים רותחים. מוציאים ומסננים.
6 חותכים את הבצלים הצלויים לפלחים ואת עלי הנענע קוצצים גס (בקיצוץ נענע חשוב מאוד להקפיד על חיתוך אחד של כל עלה ולא יותר, כי אז היא משחירה).
7 מערבבים את כל מרכיבי המנה יחד: אורז, בצלים, נענע, סומק ואפונה. מגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה