1 חולטים את עלי הגפן במים רותחים מומלחים למשך 1-2 דקות, ומסננים אותם תחת מי ברז. 2. מניחים את האורז בקערה, מרתיחים מים ושופכים על האורז, מכסים בצלחת ומחכים 10 דקות. מסננים את האורז החלוט. 3. מערבבים את האורז החלוט עם בשר הטלה, עם הבצל הקצוץ, עם הפטרוזיליה ועם הפיסטוקים. מתבלים בתערובת התבלינים שהכנתם ובמלח ים גס לפי טעמכם. 4. מרטיבים בחצי מכמות שמן הזית, ולשים את המילוי היטב עד שהמסה מרגישה לכם נעימה ורכה למגע. 5. ממלאים את עלי הגפן ומניחים בסיר רחב ושטוח בעל תחתית עבה. חוצים את העגבניות וסוחטים את לשדן מעל עלי הגפן, מציפים בציר העוף, ומפזרים בין הממולאים את הפלפל הירוק שקצצתם. בוזקים מעט מלח ים גס מלמעלה. מניחים צלחת על הממולאים ומביאים לרתיחה. מנמיכים מיד את הלהבה, וממשיכים בבישול איטי עוד כ-40 דקות. אם צריך, מוסיפים מעט ציר עוף חם. 6. מניחים לעלים להתקרר במשך 10 דקות, ומגישים.