1 חולטים את עלי הגפן במים רותחים מומלחים למשך 1-2 דקות, ומסננים אותם תחת מי ברז. 2. מניחים את האורז בקערה, מרתיחים מים ושופכים על האורז, מכסים בצלחת ומחכים 10 דקות. מסננים את האורז החלוט. 3. מערבבים את האורז החלוט עם עלי הנענע, הבצל הקצוץ, הצימוקים, הצנוברים ועם הבצל הירוק הקצוץ. מתבלים במלח, בפלפל לבן ובמעט קינמון. מוסיפים חצי מכמות שמן הזית. 4. מרפדים סיר שטוח ורחב בעלי גפן, כדי שהתבשיל לא יישרף. ממלאים את עלי הגפן אחד-אחד במילוי שהכנתם. 5. מסדרים את עלי הגפן הממולאים מסביב לסיר מעל שכבת עלי הגפן שהנחתם בתחתית. חוצים את שיני השום, ומפזרים בין הממולאים. מוסיפים את שמן הזית שנותר, את מיץ הלימון ואת השרדונה. מניחים צלחת מעל הממולאים, כך שלא ייפתחו במהלך הבישול. 6. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה מיד. ממשיכים בבישול עוד 20-30 דקות לערך. אם העלים רכים, אין צורך בבישול ארוך. בודקים שהנוזלים לא ייגמרו לפני שהאורז מתרכך, ואם צריך, מוסיפים מעט מים רותחים. 7. בוזקים מעט מלח ים גס מלמעלה, ומגישים עם יוגורט עזים קר.