קוצצים את הבצל ומטגנים במעט חמאה עד לשקיפות. פורסים את הפטריות ומוסיפים לבצל. קוצצים את עלי התרד ומוסיפים למחבת, מטגנים יחד הכל עד שעלי התרד מבושלים דיים. מתבלים במלחפלפל.
מניחים בצד להצטננות.
במחבת שטוחה ממיסים 25 גרם חמאה ומסדרים עליה בצורה אחידה חצי מכמות שיערות הקדאיף. ומטגנים עד להשחמה. מערבבים את הריקוטה עם הגבינת עיזים ומסדרים על השיערות קדאיף, כמשאירים 2 ס"מ שוליים. מעל הגבינה מפזרים את תערובת התרד והפטריות, ומעליה שוב שכבה של גבינה. מעל השכבה הזו מסדרים את שיערות הקדאיף שנותרו וסוגרים בקצוות. בעזרת צלחת הופכים את הקנאפה, ממיסים שוב 25 גרם חמאה במחבת ומחזירים את הכנאפה למחבת, הפעם על הצד השני.
כשהקנאפה מוכן, מפזרים מעל קשיו קלוי וקצוץ.