כולם מתים על סופגניות בחנוכה, וכמה שיותר יותר טוב, אבל לא כולם מרוצים מ-4-5 הקילו שהם רואים שהתווספו להם אחרי 8 ימים של זלילה וטיגונים. אז מה עושים? אוכלים קצת פחות סופגניות מטוגנות (אנחנו חס וחלילה לא אומרים לכם לוותר עליהן לגמרי) וקצת יותר סופגניות אפויות.
ולכל אלה שטוענים שסופגניות אפויות הן למעשה לחמניות - יש בזה משהו, לא נכחיש, אבל מתי לאחרונה סירבתם ללחמנייה טובה שרק יצאה מהתנור, ועוד עם ריבה? המצרכים (20 מנות):
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מערבבים את כל מרכיבי הסופגניות ללא הקמח. מוסיפים את הקמח ולשים את הבצק כ-10 דקות, במיקסר או ביד. 2 מניחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת במקום חמים, ומניחים לבצק לתפוח כשעה. הבצק צריך להכפיל את נפחו. 3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו לעובי של כסנטימטר. חנוכה 2023: זמני החג ומועדי הדלקת נרות 4 חורצים עיגולים מהבצק, בעזרת שוליים של כוס. קוטר הכוס קובע את גודל הסופגנייה ומכאן גם את כמות הקלוריות ליחידה - אני השתמשתי בכוס עם קוטר של 7 ס"מ וקיבלתי 20 סופגניות. ניתן גם להשתמש בחותכן עוגיות בצורות לב או כוכב ולקבל סופגניות מיוחדות. 5 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. 6 מניחים את הסופגניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת מטבח ומניחים לתפיחה שנייה של כחצי שעה. 7 אופים כ-5-7 דקות ונזהרים לא לשרוף. הצבע אמור להיות שזוף קלות מלמעלה ולמטה, ומעט חיוור בצדדים. 8 מברישים את הסופגניות בחמאה מומסת, בעודן חמות. מפזרים עליהן אבקת סוכר בעזרת מסננת. אם אתם רוצים להוסיף ריבה, קחו בחשבון של כפית מוסיפה 20 קלוריות למנה. * נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים הכנתם את הסופגניות האפויות? ספרו לנו איך יצא! המתכון פורסם לראשונה בחנוכה 2012 |