ליה שומרון פינדר שלנו, תמיד אומרת שכדאי להכין ממרחים בבית - כך אפשר לדעת בדיוק מה יש בתוכם וכמה בריאים הם. על ממרח החלבה הזה היא ממליצה במיוחד, ואם יש לכם גישה לטחינה גולמית מלאה זה אפילו יותר טוב (וטעים, אנחנו כבר עשינו ממזמן את המעבר הזה). ליה גם משתמשת בסילאן שעשוי מ-100% תמרים וללא תוספת סוכר, אבל בשביל זה צריך לקפוץ לחנויות ורשתות הטבע.
המצרכים :
אופן ההכנה:מערבבים כמות שווה של טחינה גולמית עם סילאן (או דבש) ומערבבים. טועמים ומתקנים טעמים לכאן או לכאן. הממרח יכול להישמר בקופסה אטומה במקרר למשך תקופה ארוכה, אך הוא עלול להתקשות. כדי להפוך אותו לנוזלי שוב, מוציאים אותו מבעוד מועד ומניחים אותו על השיש, עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר.
ועכשיו כשיש לנו ממרח חלבה, הנה כמה דברים שאפשר לעשות איתו: >> עוגת שושני שמרים שוקולד-חלבה של חן שוקרון>> קאפקייקס שוקולד-חלבה>> קציפת חלבה ואגוזים מסוכרים>> עוגת שמרים במילוי חלבה ושוקולד מריר (פרווה)הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |