1 מכינים את המלית: מטגנים את הבשר והירקות בשמן הזית מכל הצדדים, 10 דקות לפחות. מוסיפים יין אדום, עשבי תיבול ותבלינים. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים שעתיים-שלוש עד שהבשר רך ומתפרק. שומרים כוס בצד, בשביל הרוטב, ואת השאר מסננים וקוצצים את הבשר בסכין.
2 מכינים את הבצק: מערבבים קמח ומלח על משטח עבודה נקי או בקערה רחבה. יוצרים גומחה במרכז ומוסיפים את הביצים. טורפים במזלג ותוך כדי מרטיבים עוד ועוד מהקמח. לשים לקבלת בצק קשה, אבל במרקם חלק ואחיד. מכסים ומניחים לחצי שעה (חשוב!).
3 מחלקים את הבצק ל-4. מרדדים כל רבע הכי דק שאפשר, הכי נוח בעזרת מכונת פסטה עד דרגה מספר 7.
4 חותכים את הבצק לעיגולים בקוטר 7-8 ס"מ או לריבועים בגודל 8 על 8 ס"מ. מניחים במרכז העיגול או הריבוע כפית גדושה של מלית. מקפלים לשניים (אם הבצק מרובע מקפלים באלכסון, לצורת משולש) ומהדקים בשוליים. מחברים את שני הקצוות בהידוק כך שנוצרת מעין טבעת המחוברת לכיסן המעוגל או המשולש.
5 מבשלים את הטורטליני בשפע מי מלח רותחים. מערבבים בעדינות בתוך המים כדי למנוע הידבקות ומבשלים כ-5 דקות או עד שכל הטורטליני צפים. מוציאים בכף מחוררת או מסננת.
6 מכינים רוטב ומגישים: מרסקים בבלנדר כוס מרוטב הבישול של הבשר למרקם סמיך. מחממים מחבת גדולה ורחבה עם שמן זית ועגבניות שרי ומקפיצים קלות. מוסיפים את הצלפים והרוטב של הבשר, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל. מוסיפים את הטורטליני המבושלים ומגלגלים אותם ברוטב. מגישים מיד.
טורטליני בשר מפורק: המתכון הכי טוב שלי | צילום:
נמרוד סונדרס, mako אוכל
** שימו לב: הרוטב במתכון מתאים לכמות של 12-16 טורטליני בלבד (הכמות שנכנסת במחבת גדולה). את השאר אפשר להכין ברוטב אחר, או להגדיל את כמות הרוטב ולהכין בכמה נגלות.
** אם לא מבשלים מיד מומלץ להקפיא את הטורטליני הממולאים. מסדרים אותם במגש בשכבה אחת ומכניסים למקפיא עד שהם קפואים ומוצקים, ואז אפשר להעביר לקופסה אטומה, בכמה שכבות. הטורטליני יכולים להישמר היטב במקפיא חודשיים-שלושה. אין צורך להפשיר לפני שמבשלים, אבל ייתכן שיהיה צריך להוסיף דקה-שתיים לזמן הבישול.
גיוונים למילוי:
למלית תרד וריקוטה: מאדים 2 גבעולי כרישה קצוצים בשמן זית, מוסיפים 300 גרם עלי תרד קצוצים, מערבבים עד שהם קמלים ומורידים מהאש. מצננים ומסננים נוזלים. מערבבים עם 200 גרם ריקוטה, 50 גרם פרמזן מגוררת, מעט מוסקט, מלח ופלפל.
למלית דלעת ובטטה: מגררים חצי קילו בטטה וחצי קילו דלעת וסוחטים היטב. מאדים בשמן זית עם 3 ענפי תימין 10 דקות תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מצננים היטב. מערבבים עם חצי כוס פירורי לחם וחצי כוס פרמזן.