פסטה בולונז בסיר אחדאחד מקיצורי הדרך המוצדקים והטעימים: לא מוותרים כאן על הירקות או על היין, אבל את הפסטה מבשלים כבר בתוך הרוטב והעמילן רק מוסיף. כל מה שטעים בבולונז קלאסי, אבל בפחות זמן ובפחות כלים לשטוף |
כמה שאנחנו אוהבים מתכונים בסיר אחד שחוסכים לנו כלים לשטוף והפעם: פסטה בולונז, מתכון קל וטעים בטירוף שרק תרצו להכין שוב ושוב. העמילן שבפסטה מסמיך את הרוטב, מאחד את הטעמים של התבשיל ומשדרג את הבולונז הקלאסי שכולם אוהבים. בתיאבון! המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הגזר וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות. מוסיפים גם את הסלרי הקצוץ ומערבבים. 2 מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים אותו עד שהוא משנה את צבעו. 3 מוסיפים לסיר רוטב עגבניות (מחית חלקה/עגבניות מגוררות), פרוסות שום, רסק עגבניות ומערבבים. 4 מוסיפים מים, צ'ילי יבש, תימין, יין אדום ומערבבים. כשהמים מבעבעים מתבלים בפפריקה מתוקה, פלפל אנגלי טחון, מלח ופלפל שחור גרוס (טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך). 5 מבשלים את הבולונז למשך 10 דקות ולאחר מכן מוסיפים לסיר את הפסטה וממשיכים לבשל לעוד כ-20 דקות עד שהפסטה מתבשלת (ערבבו את התבשיל כל 5 דקות בערך כדי שהפסטה לא תדבק לתחתית). ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים פסטה בולונז בסיר אחד | צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! |