פסטה ברוטב שמנת ובצל מקורמלאיך אנחנו אוהבים מנות פסטה עם אישזהו פטנט. אז נכון שאין כאן קיצור דרך כי הבצל צריך את הזמן הנכון שלו לקרמול, אבל זה שאפשר פשוט לדחוף הכל לתנור ואז להוסיף שמנת ופרמזן? מנה לא פחות ממדהימה. זהירות, ממכר
צילום: יעל קצב, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מניחים בקערה שמתאימה לתנור פרוסות בצל, שום, תימין, חמאה, שמן זית, מלח ופלפל שחור ומכסים בנייר כסף. 3 צולים בתנור למשך שעה-שעה ורבע, עד שהבצל מתקרמל. שימו לב שהבצל לא נשרף אלא רק מתקרמל (לקראת סיום הצלייה אפשר לבשל את הפסטה). 4 מוציאים מהתנור את הבצל המקורמל ומעבירים לקערה, מוחצים את ראש השום ומוסיפים את תכולתו לקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, פרמזן ומערבבים. מצרפים לקערה את הפסטה החמה והמבושלת ומערבבים עד שהרוטב מצפה את הפסטה. מעטרים בעוד קצת גבינת פרמזן מעל וזוללים. ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים זהו, אפשר לזלול. יאמי! | צילום: יעל קצב, mako אוכל |