בשמל. למרות חשש מסוים מהכנת רוטב בשמל שעשוי מרביכה ומועמס בגבינת צ'דר, הוא חיוני להכנת מק אנד צ'יז כהלכתו, ורצוי ששפע ממנו יהיה מעורבב עם הפסטה. בגרסה הזאת הצ'דר מביאה טעם וצבע, והמוצרלה את המתיחה.
תוספות. תרד, כרישה, פטריות (טריות, מיובשות או מחית כמהין), עשבי תיבול, שום ועוד תוספות יצירתיות מוזמנות בברכה.
הקרמה. בשביל אקסטרה הקרמה מפזרים פירורי לחם וגבינה קשה מעל ושולחים לתנור לפני ההגשה. המצרכים :ל-4 מנות:
לבשמל:
להקרמה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מכינים בשמל: ממיסים חמאה במחבת רחבה. מוסיפים קמח, מערבבים בכף עץ להטמעתו בשומן ומוסיפים חלב. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מוסיפים צ׳דר, מתבלים במלח ופלפל (ואבקת חרדל - לא חובה), מערבבים מעט שהרוטב מתעבה ומסירים מהאש. מק אנד צ'יז לפני הקרמה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל טה דה: מק אנד צ'יז כהלכתו | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל3 מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים רק עד לדרגת אל דנטה (חשוב שיישאר לפסטה עוד מקום לספוג נוזלים בחיבור עם הרוטב). 4 מסננים את הפסטה, מערבבים דקה-שתיים עם הבשמל ומעבירים לתבנית. 5 מפזרים פירורי לחם וצ'דר (או גבינה קשה אחרת) ואופים כחצי שעה עד להשחמה והקרמה. מק אנד צ'יז | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל* ניתן לוותר על התנור אם לא מעוניינים באפקט ההקרמה. |