1 מחממים מחבת גדולה ומטגנים בצל. כאשר הוא מזהיב מוסיפים את השום הקצוץ. 2. אל המחבת מוסיפים פלפל חריף וגמבה חתוכים לקוביות קטנות. נותנים לכל התערבות להתבשל ומוסיפים את העגבניות. שומרים על הנוזלים ומוסיפים כף רסק עגבניות. 3. מתבלים לפי הרגש ומבשלים את השקשוקה כ-15 דקות. 4. מוסיפים את הביצים באחת האופציות: שוברים את הביצים למחבת או מכינים ביצים עלומות.
להכנת השניצל:
1 מפלטים את השניצל וטובלים בביצה. 2. בצלחת נפרדת שופכים את פרורי הלחם, מתבלים במלח ופלפל. 3. מעבירים את השניצל מהביצה לתערובות הפירורים. מחממים מחבת עם שמן בגובה של 1/2 ס"מ. 4. מטגנים עד להשחמה ולאחר מכן מכינים סלט אותו מתבלים במלח, שמן זית ולימון ומגישים חם.