1 חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים בעזרת סכין את הגרגירים.
2 מחממים בסיר את השמנת המתוקה עם הווניל (גם המקל וגם הגרגירים שהוצאו ממנו), מוסיפים את גרידת הלימון ומביאים לרתיחה.
3 טורפים בקערה את החלמונים והסוכר.
4 כשסיר השמנת מבעבע, מעבירים מעט מן הנוזל החם לקערת החלמונים הטרופים עם הסוכר, בזרם אטי מאוד ותוך כדי טריפה. עושים השוואת טמפרטורות ואז מעבירים את החלמונים לסיר השמנת ומערבבים היטב.
5 מסננים ומוזגים לקעריות קטנות.
6 מניחים את הקעריות בתוך תבנית מלאה במים רותחים.
7 אופים בתנור שחומם ל-120 מעלות כ-40 דקות, מוציאים ומעבירים למקרר.
8 לפני ההגשה מפזרים בכל כלי מעט סוכר לבן או חום, ושורפים עם ברנר.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.