1 דסקית השוקולד: ממיסים את השוקולד ושמים מעל נייר אפיה, מוסיפים מעט מלח וצ'ילי חריף טחון. לאחר שהשוקולד מצטנן ומתייבש, בעזרת חותכן בקוטר של 2.5 ס"מ צרים דסקיות שוקולד ומניחים בצד.
2 במחבת עם חמאה מטגנים קלות את בצל השאלוט. מוסיפים את האורז לטיגון קל. מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה עד לצמצום. ממשיכים לבשל עם מים חמים עד שהאורז מוכן.
3 מסירים את המחבת מהאש, מוסיפים את גבינת המסקרפונה, הפרמזן ומיץ החזרת וממשיכים בבחישה עד לקבלת מרקם סמיך. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
4 הרוטב: משרים את הצלפים במים להוצאת מליחות עד שטעמם הופך למתוק מעט. במערבל חשמלי שמים את הצלפים, מוסיפים מים ושמן זית כתית. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה.
5 הרכבת המנה: יוצקים את רוטב הצלפים לצלחת, מפזרים מעל גרידת לימון. לאחר מכן מוסיפים את הריזוטו ומשטחים אותו בצלחת. מניחים דסקית שוקולד על הריזוטו במרכז הצלחת. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים