1 בסיר קטן מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הצ'ילי, שיני השום, הסלרי, הכוסברה והזעפרן ומאדים כרבע שעה. מוסיפים את הריזוטו . בינתיים מרתיחים את הציר בסיר גדול ומשאירים לבעבע על אש קטנה.
2 עכשיו מתחילים להשקות את סיר הריזוטו כל הזמן במצקת מתוך הסיר המבעבע. מוסיפים את היין הלבן וכל הזמן בוחשים עד שהיין נספג. ממשיכים להשקות את האורז כ-20 דקות. מכבים את האש ומגישים עם פרוסות פרמזן. מעל אפשר להוסיף גם קוביית חמאה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים