1 קרם האנשובי: לוקחים צנצנת אנשובי, מסננים את השמן, מכניסים לקערה עם מעט חמאה ובעזרת מוט בלנדר מרככים לקרם ומניחים בצד.
2 העגבניות: בעזרת פומפייה מרסקים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל ומעט שמן מהאנשובי. ניתן גם לרסק אנשובי אחד פנימה.
3 הריזוטו: בסיר מרתיחים מים. במחבת עמוק מאדים את בצלי השאלוט עם מעט שמן ומעט חמאה. מוסיפים את האורז למחבת, מטגנים קלות, מוסיפים יין לבן ומאדים אותו.
4 בעזרת מצקת מוסיפים מים רותחים לריזוטו. נותנים לריזוטו לספוח את המים. מפעם לפעם מערבבים בעדינות את האורז ובכל פעם שחסרים מים, מוסיפים עוד מצקת. התהליך צריך לקחת בין 15-17 דקות עד שגרעיני הריזוטו מתנפחים והריזוטו הוא אל דנטה ועוד דקה אחת. את המים ניתן להחליף בציר ירקות, בציר עוף או בכל ציר אחר.
5 כאשר הריזוטו רך, מסירים אותו מהאש, נותנים לו לנוח חצי דקה ומוסיפים פנימה את גבינת המסקרפונה והפרמזן. מערבבים עד שהכל הופך להומוגני. בשלב זה, מוסיפים את האפונה ואת רסק העגבניות.
6 הרכבת המנה: בצלחת שטוחה, מורחים במרכז את קרם האנשובי, מוסיפים מעל 2 כפות גדושות של הריזוטו. מרימים את הצלחת בשתי ידיים ודופקים איתה על מרכז השולחן על מנת לשטח את הריזוטו. מקשטים עם קצת גבינת פרמזן ומגישים. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים