טוסט סמאש בורגר | אבישג פארי
המרכיבים:
לפיתה המרוקאית:
500 גרם קמח
350 מ"ל מים
כף סוכר
כף שמרים
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
לפסטו ארטישוק:
חופן עלי בזיליקום
חצי כוס צנוברים קלויים
כפית מלח גס
2 לבבות ארטישוק
רבע לימון, מפולט בלי גרעינים
שמן זית
לסמאש בורגר:
אנטרקוט טחון
שומן טלה טחון
מלח גס
פלפל גרוס
פרוסות גבינת צ'דר
אופן ההכנה:
- הפיתה: לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהשמן והמלח במיקסר עם וו לישה 5 דקות. מוסיפים את השמן והמלח ולשים לפחות עוד 2 דקות. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
- הפסטו: טוחנים בבלנדר את כל החומרים חוץ משמן הזית. מוסיפים שמן זית בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי. טועמים ומתקנים תיבול.
- הסמאש בורגר: טוחנים את הבשר במטחנת בשר, מתבלים במלח גס ופלפל גרוס ולשים את הבשר מעט. מעבירים לקערה ושומרים במקרר.
- אחרי שהבצל מכפיל את הנפח מחלקים אותו לכדורים של כ-60 גרם כל אחד. מורחים בשמן זית ומכסים בניילון נצמד להתפחה שנייה של לפחות 20 דקות.
- צולים את ההמבורגר: מעצבים המבורגרים ברינג בגובה 2 ס"מ. מניחים על פלנצ'ה לוהטת ומועכים במחבת כבדה משומנת בתחתיתה. צולים דקה, הופכים וצולים לפי מידת העשייה הרצויה. זהירות לא לייבש את הבשר.
- פותחים את כדורי הבצק לפיתות ביד או במערוך.
- על אותה פלנצ'ה, עם מיצי הצלייה של הבשר, מניחים את עיגולי הבצק וצולים עד השחמה משני הצדדים.
- הגשה: מורחים פיתה בשכבה של פסטו, מניחים המבורגר, עליו פרוסה של צ'דר ועליה פיתה שנייה. מכניסים לטוסטר ולוחצים מעט 2-3 דקות.
- חוצים ומגישים עם סלט.
קסדיית גבינות | איתי דגן
המרכיבים:
לטורטייה תירס:
כוס קמח תירס לטורטייה
כוס מים רותחים
קורט מלח
לסלסת עגבניות חריפה:
צרור עגבניות שרי צהובות
פלפל חריף
חצי שן שום
שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח
לסלט תירס:
גרעיני תירס לבן מקלח אחד
בצל סגול, קצוץ
כוסברה קצוצה
זרעי עגבנייה מעגבנייה אחת
פלפל חריף, קצוץ
ליים סחוט
שמן זית
מלח
לסביצ'ה:
100 גרם טונה אדומה
חצי אבוקדו
בצל סגול, קצוץ
כוסברה קצוצה
פלפל הבנרו אדום, קצוץ
שמן זית
ליים סחוט
מלח
למילוי הטורטייה:
צ'יפוטלה
שמנת 30 אחוז
גבינת צ'דר
מוצרלה
אופן ההכנה:
טורטיות:
- מערבבים את המרכיבים לקבלת בצק כמו פלסטלינה. אם צריך מוסיפים עוד קצת קמח.
- מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ומניחים למנוחה בצד.
- מרדדים כל כדור לטורטייה דקה. אפשר עם טורטייה פרס ואז מערוך ואפשר רק במערוך.
- צורבים את הטורטיות על מחבת באש גבוהה עד להשחמה יפה משני הצדדים. מניחים בצד.
סלסת עגבניות:
- צולים בטאבון את העגבניות והפלפל החריף.
- טוחנים במעבד מזון עם כל שאר המרכיבים ומתקנים טעמים.
סלט תירס:
- קולים במחבת על אש גבוהה את גרעיני התירס עד להשחמה יפה.
- מערבבים עם בצל, כוסברה, זרעי עגבנייה ופלפל חריף.
- מוסיפים מיץ ליים, שמן זית ומלח ומערבבים.
סביצ'ה טונה אדומה:
- חותכים את הטונה האדומה והאבוקדו לקוביות קטנות מאוד.
- מערבבים עם הבצל, הכוסברה ופלפל ההבנרו.
- מתבלים בשמן זית, מיץ ליים ומלח.
הרכבת המנה:
- טוחנים צ'יפוטלה במעבד מזון למרקם קרמי. מערבבים עם שמנת.
- מורחים טורטייה בשמנת צ'יפוטלה ומפזרים צ'דר ומוצרלה (יותר צ'דר). מקפלים לשניים.
- מכניסים לטוסטר עד שהגבינה נמסה ומתחילה ליזול מהצדדים.
- מגישים עם הסלסה, הסלט והסביצ'ה.
טוסט פילה | עמית בזילר
המרכיבים:
ללחמניות:
חצי קילו קמח
כף שמרים
כף סוכר
כפית מלח
350 מ"ל מים
50 מ"ל שמן
לפילה בקר:
מדליון פילה בקר
כף שמן זית
קורט מלח
לחמוצים:
בצל סגול
סלק
קולרבי
פלפל חלפיניו
100 מ"ל חומץ אורז
כף סוכר
כפית וחצי מלח
לבשמל:
30 גרם חמאה
2 כפות קמח
כוס וחצי חלב
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
לצ'יפס:
תפוחי אדמה
סיר מים רותחים
בקבוק שמן חמניות
5 כפות קורנפלור
לאיולי סרירצ'ה:
סרירצ'ה
מיונז
חצי ליים
מלח
להגשה:
בצל מטוגן
מוצרלה
חמאה
אופן ההכנה:
לחמניות:
- מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את המים והשמן, מערבבים ועוברים ללישה בידיים.
- מתפיחים רבע שעה, מקפלים את הבצק לתוך עצמו ומתפיחים עוד 10 דקות.
- מחלקים את הבצק לכדורים נותנים להם לעמוד כ-5 דקות.
- מרדדים את כדורי הבצק לצורת פיתה, ואז מגלגלים כל פיתה כמו רולדה. מתפיחים 15-20 דקות.
- אופים כ-35 דקות ב-190 מעלות במצב טורבו.
צ'יפס:
- חותכים את תפוחי האדמה ומבשלים קלות במים. מעבירים לפריזר.
- טובלים בקורנפלור ומטגנים בשמן שחומם ל-170 מעלות.
חמוצים:
- פורסים את הבצל לפרוסות לא דקות במיוחד, כדי שיישאר קריספי.
- חותכים את הסלק והקולרבי למקלות דקים. את החלפיניו פורסים לטבעות.
- מרתיחים את החומץ עם הסוכר והמלח ושופכים על הירקות.
בשמל:
- ממיסים את החמאה בסיר קטן ומטגנים את הקמח דקה-שתיים.
- מוסיפים את החלב תוך כדי בחישה במטרפה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מבשלים כ-5 דקות עד להסמכה. טועמים ומתקנים טעמים.
איולי סרירצ'ה:
- מערבבים את הסרירצ'ה והמיונז.
- מוסיפים ליים (מיץ וקליפה מגוררת) ומלח ומערבבים.
פילה:
- צורבים את הפילה על מחבת חמה מאוד עד למידת העשייה הרצויה. נותנים לו לנוח 5 דקות.
- פורסים דק וממליחים.
הרכבת המנה:
- חוצים לחמנייה ומורחים בשמל משני הצדדים.
- מסדרים את הבשר ועליו בצל מטוגן וחופן מוצרלה.
- סוגרים את הלחמנייה, מורחים בחמאה משני הצדדים ומכניסים לטוסטר ל-10 דקות.
- מגישים עם החמוצים, הצ'יפס והאיולי.
טוסט לחוח ועוף מפורק | מירי עזרא
המרכיבים:
ללחוח:
2 כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כפית שטוחה מלח
3 כוסות מים (ניתן להוסיף עוד בהמשך)
לעוף:
2 כרעיים חצויות
2 בצלים גדולים, פרוסים לרצועות
שמן
מלח לפי הטעם
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית ראס אל חנות
1 צרור כוסברה, קצוץ
לסלט עלים:
חצי צרור כוסברה, קצוץ קטן
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ קטן
מעט עלים של נענע, קצוצים קטן
מלח
פלפל שחור
לימון
שמן זית
רבע כפית תבלין חילבה
לקרם פלפלים:
3 פלפל שושקה מתוקים אדומים
חצי פלפל צ'ילי אדום
2 פלפלי שאטה חריפים
כף חומץ בן יין לבן
1 כף מיץ לימון
מלח
חצי כפית פפריקה מתוקה
חופן אגוזי מלך, קלויים במחבת
אופן ההכנה:
לחוח:
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה לקבלת מרקם כמו של פנקייק. אם צריך מוסיפים עוד מים.
- מניחים בצד לתפיחה של 20 דקות עד שהתערובת מייצרת בועות.
העוף:
- בסיר שטוח מטגנים בצל במעט שמן להזהבה קלה. מוסיפים את העוף.
- מוסיפים את התבלינים והכוסברה.
- מוסיפים מים עד כיסוי העוף ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעוף רך. אם צריך מוסיפים קצת מים.
סלט עלים:
מערבבים את כל המרכיבים.
קרם פלפלים:
- טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.
- מסננים במסננת דקה ומתקנים תיבול.
טיגון הלחוח:
- מעבירים מתערובת הלחוח בעזרת מצקת למחבת קטנה וקרה.
- מטגנים בלי לגעת עד שנוצרות בועות גדולות והלחוח יבש מלמעלה.
- מוציאים למגבת, מקררים את המחבת וממשיכים עם שאר הבלילה.
הרכבת המנה:
- מפרידים את העוף מהעצמות וקוצצים גס.
- לוקחים מעט מתערובת הבצלים בסיר ומניחים על לחוח. מניחים כמה חתיכות עוף וסוגרים בלחוח נוסף. מהדקים מעט ומניחים בטוסטר. לא לוחצים אותו חזק מדי, כדי שהתערובת לא תצא מהצדדים.
- מגישים לצד הסלט וקרם הפלפלים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.