גריסיני זעתר ומוצרלהמקלות מלוחים עם מוצרלה בטעם שומשום או זעתר |
המצרכים (10 מנות):
אופן ההכנה:1 מעבדים יחד את כל מצרכי הבצק לבצק רך ואחיד הניתק מדפנות הקערה (בתרמומיקס: דקה במהירות לישה). 2 מוסיפים את המוצרלה המגורדת ומבליעים לפיזור שווה (בתרמומיקס: 10 שניות ערבול). 3 מעבירים לקערה בינונית, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה מספר שעות במקרר עד שהבצק תופח, מתמצק ומתייצב. 4 מקטינים את הבצק וקורצים כדורים אותם מגלגלים לרצועות דקות, את הרצועות ניתן לשזור למקלות מפותלים או לחתוך בצורת מקלות גריסיני. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או מברישים בשמן זית ומגלגלים בזעתר (עם שומשום). 5 אופים בחום גבוה 190 מעלות משך כ-16 דקות. 6 מצננים ומאחסנים בקופסא/צנצנת אטומה. לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא |