1 בתחתית של סיר רחב עם שוליים נמוכים (סוטאז') מפזרים עלים שלמים של פטרוזיליה. ומעל שמים את הפלפל החריף. מניחים מעליהם את הגמבה, הלימון והעגבניות ומעל הכל מסדרים את הדג.
2 בקערה מערבבים יחד את כל התבלינים מלבד הזעפרן עם שמן הזית ושופכים אותם אל הסיר. משרים במים רותחים את הזעפרן למשך כמה דקות ומוסיפים לסיר.
3 מפזרים את שיני השום מעל ומוסיפים מים עד לגובה הדג.
4 מכסים ומבשלים במצב של רתיחה עדינה כ-20 דקות.
5 מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים לצמצם עד לקבלת רוטב סמיך כ-30 דקות ואפשר עד שעה (תלוי במידת הסמיכות הרצויה). לפני ההגשה סוחטים מעל דגים לימון טרי לפי הטעם.