1 לקצוץ דק את גבעולי המנגולד ועוד 2 עלים. לבשל את הגבעולים בסיר של מים רותחים מומלחים במשך 3 דקות ואז להוסיף את העלים ולבשל 2 דקות נוספות או עד שהגבעולים והעלים רכים. לסנן ולשטוף את הגבעולים והעלים מתחת למים קרים.
2 לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. לערבב את המנגולד, הריקוטה, הצנוברים הקצוצים והסלמון בקערה גדולה ולתבל עם מלח ופלפל.
3 לטבול עלה לזניה טבילה מהירה בקערה גדולה של מים רותחים, להניח על משטח העבודה ולהבריש את שני צידי העלה בשמן. לחזור על הפעולה עם עלה לזניה נוסף ולהניחו בסמוך ומעט על שולי העלה הראשון. למרוח מחצית מתערובת הסלמון על שלושת רבעים מעלי הלזניה ולגלגל לגלילה לכיוון החלק שאין עליו מילוי. לחזור על הפעולה עם 2 עלי לזניה נוספים, שמן ותערובת הסלמון שנותרה.
4 לפרוס את גלילות הלזניה לרצועות רחבות ולהניחן בתוך 4 קעריות חסינות אש רדודות ומשומנות. ליצוק שמנת מעל ובין רצועות הלזניה ולפזר ביניהן גרידת לימון ופלחי לימון. לתבל ולאפות במשך 25 דקות או עד שהחלק העליון של רצועות הלזניה מזהיב והשמנת מצטמצמת. לפזר מעל צנוברים שלמים ועלי פטרוזיליה ולהגיש. בתיאבון!!!