1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס ב-12 עטרות נייר.
2 מערבבים בקערה אחת את החומרים היבשים מלבד פצפוצי השוקולד (הקמח התופח והסוכר) ובקערה שנייה את החומרים הרטובים (הביצים, השמן, תמצית הווניל והיוגורט היווני).
3 מוסיפים את תערובת הביצים והיוגורט לתערובת הקמח והסוכר ומערבבים בכף עץ רק עד שרואים שהקמח נטמע (יכול להיות שיישארו גושים, זה בסדר). מוציאים כחופן מפצפוצי השוקולד הצדה, ואת השאר מוסיפים לקערה. מערבבים שוב ערבוב מינימלי.
4 יוצקים את התערובת לעטרות הנייר עד בערך שני שליש מגובהן. מפזרים את פצפוצי השוקולד ששמרנו בצד.
5 אופים כ-25 דקות, ונועצים קיסם במרכזו של אחד המאפינס. אם הוא יוצא יבש עם פירורים לחים - המאפינס מוכנים.