1 לתחתית עוגיות לוטוס: מחממים תנור ל-150 מעלות. מערבבים את חומרי התחתית ומשטחים על תבנית 24 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה.
2 מערבבים בקערה גדולה גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל וקמח. מוסיפים ביצים טרופות, אחת בכל פעם ומערבבים לבלילה חלקה.
3 יוצקים לתבנית ואופים 80 דקות עד שהעוגה יציבה למראה. מכבים תנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו חצי שעה, מצננים היטב בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור למשך הלילה.
4 לציפוי ועיטור: מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה ומחממים כ-15 שניות במיקרוגל כך שהופך נוזלי. יוצקים את הלוטוס על העוגה ומשטחים כך שנוזל מעט מהצדדים.
5 מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את העוגה סביב. מקשטים בעוגיות לוטוס שלמות לפני ההגשה.