1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את השקעים של תבנית המאפינס, מקמחים קלות ומנערים.
2 מערבבים את השזיפים עם לימון, סוכר וקינמון.
3 מקציפים את הסוכר והחמאה עם תמצית הווניל במיקסר לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים עוד קצת, לקבלת קרם במרקם אחיד.
4 מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את היוגורט והקמח המעורבב עם אבקת אפייה לסירוגין ומערבלים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5 יוצקים את העיסה עד לשליש מגובה הכלים או השקעים, מוסיפים מהשזיפים, עוד עיסה ושוב שזיפים. אם רוצים מפזרים פיסטוקים מעל.
6 אופים 35-30 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים יפה. מוציאים ומצננים 10 דקות לפחות. מחלצים את המאפינס מהשקעים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר מעל.
מאפינס יוגורט ושזיפים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל