המצרכים :
לשכבה בטעם שוקולד:
לשכבה בטעם וניל (אופציות לגיוון בתחתית המתכון):
לציפוי ועיטור (לא חובה):
אופן ההכנה:1 משמנים מעט את התבנית ומרפדים אותה בניילון נצמד, כך ששוליו יצאו מחוץ לתבנית ויאפשרו מאוחר יותר חילוץ קל של העוגה. 2 מניחים בבסיס התבנית שכבה אחידה של ביסקוויטים. 3 מכינים את שכבת השוקולד: מניחים יחד בקערה חלב מרוכז, שוקולד ואבקת קפה נמס. מחממים במיקרוגל ומערבבים היטב עד קבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט. 4 מכינים את שכבת הווניל: מערבבים יחד בקערה את החלב המרוכז עם תמצית הווניל. מקציפים את השמנת המתוקה עבור 2 השכבות (500 מ"ל בסך הכל) לקצפת רכה. מקפלים מחצית מהקצפת לתערובת השוקולד ואת המחצית השנייה לתערובת הווניל. 5 יוצקים כמחצית משכבת השוקולד על גבי הביסקוויטים ומיישרים את פניה בעזרת מרית. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים. יוצקים מעל מחצית משכבת הווניל ומיישרים את פניה. מכסים שוב בשכבת ביסקוויטים נוספת. חוזרים על הפעולות עד לקבלת 2 שכבות מכל טעם. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך לילה. 6 להכנת הציפוי והעיטור: מביאים את השמנת לרתיחה. יוצקים על גבי השוקולד המריר ומניחים למשך כדקה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים את העוגה מהמקפיא. מעבירים בעדינות סכין בדופנות העוגה (בין התבנית לניילון הנצמד). מניחים מעל צלחת הגשה והופכים. מקלפים את הניילון הנצמד מהעוגה. מורחים על גבי העוגה את הגאנאש שהתקרר. 7 ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל ומערבבים היטב. מעבירים לשק זילוף קטן, גוזרים פתח קטנטן ומזלפים פסים של שוקולד לבן על גבי הגאנאש. * העוגה נשמרת עד כשבוע במקפיא. * גיוונים: ניתן לגוון את שכבת הווניל על ידי השמטת תמצית הווניל והוספת אחת מהאופציות הבאות: 1 כפית גדושה אבקת קפה נמס 1/3 כוס מיץ לימון 1/3 כוס מחית פסיפלורה 1/3 כוס מחית בננה 1 כף מחית פיסטוק 1 כף חמאת בוטנים 1/2 כוס שברי עוגיות * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |