עוגת שמרים במילוי גבינה ודובדבניםיש המון סוגי עוגות שמרים בעולם, אבל בכל פעם שאנחנו נתקלים במילוי חדש, בטח אם הוא כולל דובדבנים, הלב שלנו מתמלא שמחה. תוסיפו לכל הכיף הזה גם גבינה איכותית, והרווחתם יופי של פינוק
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 28/06/16 07:24
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):
למלית הגבינה והדובדבנים:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים את בצק השמרים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים, החמאה, הסוכר, הביצים, השמנת החמוצה, המלח ותמצית הווניל, ולשים במשך 10-12 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומעבירים ללילה במקרר (הבצק לא תופח הרבה וזה בסדר). 3 מכינים את מלית הגבינה והדובדבנים: מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, הביצים, האינסטנט פודינג והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מרכיבים את העוגה: על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. 5 מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ ומורחים מחצית מכמות המלית. מפזרים דובדבנים מגולענים ומגלגלים לרולדה הדוקה. 6 חוצים את הרולדה לאורכה ויוצרים צורת בורג בין 2 החלקים. מניחים בתבנית משומנת וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית. 7 מכסים את העוגות ומתפיחים במקום חמים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן. 8 מחממים תנור ל-170 מעלות. 9 מברישים את העוגות התפוחות בביצה ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות. 10 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |