פיצה ביאנקה עם ברוקולי ותפוחי אדמהכמה שאנחנו לא מתעמקים בזה, עדיין קשה לנו להחליט מה מושך אותנו יותר: הרוטב הלבן השמנתי והאלוהי, פרוסות תפוחי האדמה שאנחנו יודעים שמסתתרות בפנים או הבצק שלא מפסיק ללחוש לנו מילים של פיתוי
יעל דאבי
| אוכל טוב, mako
| פורסם 24/08/22 07:03
צילום: יעל דאבי, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (3 פיצות בינוניות):
לרוטב:
לתוספות:
להגשה:
אופן ההכנה:>> עוד מתכונים של יעל דאבי באינסטגרם 1 מערבבים בקערית את חצי כוס המים והשמרים עד להמסה. מניחים בצד למשך כמה דקות, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. 2 בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את תערובת השמרים, שאר המים ושמן הזית ולשים לבצק אחיד. 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים. לאחר 20 דקות, מוציאים את הבצק מהקערה ולשים קלות. מכסים ומניחים שוב ל-20 דקות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. 4 מכינים את הרוטב: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה בסיר קטן תוך ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך. מצננים מעט. 5 מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה. 6 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן (או לעיגול) ומניחים בתבנית. שופכים מעל את הרוטב, מפזרים מוצרלה, תפוחי אדמה וברוקולי ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה מוחלטת ובעבוע. 7 מוציאים מהתנור, מפזרים מנצ'נגו ומגישים. פיצה ביאנקה | צילום: יעל דאבי, mako אוכל |