חיתוכיות אורז ושוקולדיש לכם כאן את המתכון הכי קלאסי לפסח, כזה שמככב בכל בית, בכל עדה ובכל חג מחדש. אם עד עכשיו הייתם רגילים לקבל את החיתוכיות המופלאות האלה, הגיע הזמן שגם תלמדו להכין אותן. זה פשוט וקל
אוכל טוב
| mako אוכל
| פורסם 21/04/16 18:06
|
המצרכים :לשכבת שוקולד החלב:
לשכבת השוקולד הלבן:
לגנאש:
אופן ההכנה:1 מכינים את תחתית שוקולד החלב: שמים בקערת זכוכית את שני סוגי השוקולד, חתוכים לקוביות, יחד עם החמאה, וממיסים על בן מארי בזהירות רבה. 2 מעבירים את פצפוצי האורז לקערה, ומערבבים אותם יחד עם השוקולד שהומס. מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס עם נייר אפייה, ומהדקים היטב לתחתית בעזרת מזלג או כף. 3 מכינים את תחתית השוקולד הלבן: בדומה לשוקולד החלב, ממיסים שוב יחד עם החמאה על בן מארי. 4 מעבירים את פצפוצי האורז לקערה, ומערבבים אותם יחד עם השוקולד הלבן שהומס. את התערובת הלבנה משטחים מעל תערובת הפצפוצים השחורה, ומהדקים היטב. 5 מכינים את הגנאש: שמים בסיר את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה בחום בינוני, מסירים מיד מהאש ומניחים בצד לחמש דקות. 6 שופכים פנימה את קוביות השוקולד המריר, ומערבבים עד להמסה מוחלטת. 7 מורחים את תערובת השוקולד והשמנת על פצפוצי האורז הלבנים, ומכניסים למקפיא למשך שעה וחצי. 8 מוציאים את התבנית אחרי שעה וחצי, חותכים לקוביות, ומגישים. הכנתם? צלמו ותייגו אותנו באינסטגרם - mako_ochel_tov@, או ספרו לנו בעמוד הפייסבוק שלנו >> בפעם הקודמת הכנו שברי מצה עם שוקולד וקרמל הכנה, צילום ועריכה: יעל רפפורט וירון רוולסצ'י |