טארט שוקולד ופקאן פרוסה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
טארט שוקולד ופקאן. הורס | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
לקלתית:
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה גדולה קרה
1+1 כפות מים קרים מאוד
1 כפית תמצית וניל אמיתית

למלית פקאן:
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר חום כהה
1/3 כוס דבש
1/4 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל משובחת
3 כפות שמנת מתוקה
300 גרם אגוזי פקאן (4 כוסות), או 1 כוס אגוזי לוז ו-3 כוסות פקאן

לציפוי השוקולד:
230 גרם שוקולד מריר קצוץ
3/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל

תבנית פאי מתפרקת בקוטר של 24 ס"מ

אופן ההכנה:
1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון עם להב מתכת, מערבבים קמח ומלח בפולסים.

2. מערבבים בכוס את הביצה יחד עם כף אחת של מים ותמצית וניל. מוסיפים אל הקמח יחד עם קוביות החמאה הקרות ומערבלים 15-20 שניות עד שהבצק מתחיל להיפרד מהדפנות. אם הבצק עדיין פירורי, מוסיפים את כף המים הנוספת ומעבדים.

טארט שוקולד ופקאן הבצק בניילון (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
משטחים את הבצק לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3. משטחים לדסקית את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של כשעה.

טארט שוקולד ופקאן הבצק מרודד (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מרדדים לעובי של פחות מחצי ס"מ. כך זה נראה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

4. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעובי של פחות מחצי ס"מ. מצמידים אותו היטב לתחתית ולשולי התבנית, מכניסים שוב לקירור וניגשים להכנת המילוי.

טארט שוקולד ופקאן הבצק בתבנית (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
בעזרת המערוך מורידים את קצוות הבצק המיותרות | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5. מחממים תנור ל-170 מעלות, מעבירים את רשת התנור לחלק התחתון ומכינים את מלית הפקאן: בסיר בינוני מעל אש בינונית מערבבים יחד חמאה, סוכר חום, דבש וסוכר לבן.

טארט שוקולד ופקאן החומרים הרטובים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוד מעט החומרים ימסו לרוטב קרמלי משגע | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

מערבבים בכף עץ ללא הפסקה עד שהקרמל הופך לאחיד, חלק ומבעבע. מנמיכים לאש נמוכה ונותנים לו לבעבע כ-2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת המתוקה, תמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים עד שכולם מכוסים בקרמל.

טארט שוקולד ופקאן העוגה לפני תנור (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
כך נראה הטארט רגע לפני התנור | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

6. מוציאים את התבנית מהמקרר ושופכים את המלית לתוך הקלתית הקרה. אופים כ-25 דקות.

7. לאחר 25 דקות מעלים את העוגה למדף העליון הגבוה של התנור ואופים 5-10 דקות נוספות עד שהמלית מבעבעת כולה ונצבעת בצבע חום זהוב. מוציאים את ומצננים לקירור מוחלט.

8. מכינים את ציפוי השוקולד: שמים את השוקולד קצוץ בקערה ומניחים בצד. שופכים שמנת ודבש לסיר קטן ומחממים על אש גבוהה לרתיחה עדינה. יוצקים את השמנת החמה לקערת השוקולד הקצוץ ומערבבים עד להמסה. מוסיפים תמצית וניל ושופכים את הציפוי מעל העוגה הקרה.

מאחסנים בקירור אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

מתעלפים מרוב שחיתות? תנו למתכון בלייק

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת פודינג תפוחים בציפוי שטרוייזל
>> הצטרפו לעמוד של 'אוכל טוב' בפייסבוק, וקבלו מתכונים על בסיס יומיומי