חשוב : לפני ההכנה של הדג יש להשרות את נתחי הדגים בקערה עם מלח ומיץ לימון (להוציא את הטעם של הים מהדג)
מחממים על אש נמוכה מעט שמן ומכניסים את שיני השום .
לאחר שהשום תופס מעט "צבע" לוקחים כף וחצי של רסק עגבניות בתוך קערה וממיסים אותה עם שתי כוסות מים חמים ואת הרסק המומס שופכים על שיני השום .
שמים לאחר מכן: 3 כפיות פפריקה מתוקה + כפית פפריקה חריפה + כפית שטוחה של מלח + כפית וחצי מרק עוף+ כפית שטוחה של פלפל שחור + חצי כפית כרכום ומערבבים.
לאחר מכן יש לשטוף את נתחי הדגים ולסדרם בתוך הסיר .
לאחר מכן יש להכניס את פרוסות העגבנייה + הפלפל הירוק + פלפל החריף המיובש לסיר .
לאחר מכן יש להכניס כמה פרוסות תפוחי אדמה מקולפים + להכניס את הפולים הירוקים לאחר שטיפתם .
לאחר מכן יש לשטוף ולחתוך את הכוסברה לפי הגודל הרצוי ולהכניס לסיר .
לאחר מכן יש להוסיף מעט מים עד שהדגים מכוסים לגמרי בסיר
לאחר מכן יש לחסות את הסיר ולבשל על אש בינונית בערך לחצי שעה ( עד שמפלס המים יורד ונשאר רוטב סמיך יותר)
המלצה: כאשר מתחיל להיות רוטב סמיך יש לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם
בתאבון