לשפוך את החלב והמים לסיר. חובה להוסיף גם מים !!!! לא לבשל רק בחלב, מאחר והמים מרככים את האורז. בישול רק בחלב משארים את גרגירי האורז קשים.
להוסיף את מקל הוניל והאורז ולבשל הכל יחד עד שהאורז רך מאוד. להשגיח שהאורז לא יחרך.!!!!
כאשר האורז מוכן. להוציא ולזרוק את מקל הוניל. אפשר להגיש אותו חמים. ולאחר שהאורז מגיע כמעט לטמפרטורה של החדר, להוסיף את הפרירות המסוכרים החתוכים והקוביות של השוקלד ו3/4 מכמות השמנת המוקצפת.
להעביר לכלי הגשה דקרטיבי לקשט עם שארית שמנת המתוקה, אפשר להוסיף כמה דבדבנים מסוכרים (לא הכרחי).
אפשרות נוספת - העדפה אישית שלי - להגיש את האורז קר.
לאחר הבישול לקרר את האורז. להשאיר במקרר עד לקירור מוחלט. ואז להמשיך את תהליך של הוספת הפרות היבשם ושמנת המוקה והקישוט.