מחממים תנור ל - 180 מעלות.
מפשירים את התרד במיקרו, סוחטים המים ושמים בקערה. מוסיפים גבינה, ביצה, מלח ומערבבים.
מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית אפיה.
מורחים על הבצק את מלית התרד.
מרדדים יריעת בצק נוספת ומכסים את המלית.
מורחים את הביצה הטרופה, מפזרים שומשום ועם סכין חורצים פסים לאורך ולרוחב התבנית.
לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות אופים את התענוג הזה כחצי שעה עד ארבעים דקות.
כשזה יוצא חם מהתנור זה אושר צרוף. מאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית או בורקס אליפות!!