1 טוחנים את הבשר והשומן במטחנה יחד עם השום. מוסיפים רבע כוס מים קרים, מלח, פלפל ואת גרגירי הכוסברה, הכמון ועלי הורדים. מנקנקים עם המעיים ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית, 2 דקות מכל צד.
.2 את דלעת הערמונים חוצים, מוציאים את הזרעים וצולים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 30 דקות, עד ריכוך.
3 מכינים סלט מבורגול, עדשים, בצל קצוץ ופטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל, לימון ושמן זית. ממלאים את הדלעת האפוייה בסלט ומעל מניחים שתי נקנקיות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.