המצרכים (8 מנות):לפחזניות:
לקרם הגבינה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 שמים בסיר את החלב, החמאה, המלח והסוכר, ומרתיחים. 3 שמים בקערה את קמח המצה והקורנפלור. 4 כשהתערובת בסיר רותחת, מוסיפים לה את המרכיבים היבשים, ומערבבים עם כף עץ עד שנוצר בצק. כשהתערובת בסיר רותחת מוסיפים לה את היבשים ומערבבים עם כף עץ | צילום: דרור עינב, mako אוכל5 ממשיכים לבשל את הבצק כ-2 דקות ומעבירים לקערה. מקררים מעט בטמפרטורת חדר. 6 מוסיפים את הביצים אחת אחת (אפשר עם כף עץ או במיקסר עם וו גיטרה), ובכל פעם שביצה נטמעת מוסיפים את הבאה. בכל פעם שביצה נטמעת מוסיפים את הבאה | צילום: דרור עינב, mako אוכל7 יוצרים את הפחזניות: מכניסים את התערובת לשק זילוף, ומזלפים את הבצק על נייר אפייה (חשוב מאוד לשמור על רווחים). מזלפים את הפחזניות על נייר אפייה | צילום: דרור עינב, mako אוכל8 מכניסים את התבנית עם הפחזניות לתנור, מנמיכים את החום ל-180 מעלות, ואופים כ-30 דקות בלי לפתוח את התנור. 9 מיד עם הוצאת הפחזניות הופכים אותן ועושים חור עם סכין בתחתית כדי שיתייבשו. 10 מכינים את קרם הגבינה: מקציפים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב אך לא נוקשה מדי, ומכניסים לשק זילוף עם צנתר קטן. מקציפים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב | צילום: דרור עינב, mako אוכל ממלאים את הפחזניות | צילום: דרור עינב, mako אוכל11 ממלאים את הפחזניות דרך החור שיצרתם עם הסכין. לפני הגשה ניתם לקשט עם שוקולד מומס או אבקת סוכר. >> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים >> בפעם שעברה הכנו עוגת מוס קפה >> והנה כל מתכוני העוגות והמאפים שאתם יכולים לדמיין
|