המצרכים :לתבנית מלבנית בינונית:
לרוטב הגנאש:
לקצפת:
אופן ההכנה:1 מכינים את הגנאש: מביאים לרתיחה שמנת וחמאה בסיר. מנמיכים את האש ומוסיפים תמצית וניל, קוקוס ושוקולד לבן. מערבבים עד להמסה של השוקולד ומורידים מהאש. 2 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, פודינג וניל, תמצית וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. 3 מערבבים בצלחת גדולה קעורה חלב ותמצית וניל. 4 מרכיבים את הקינוח: טובלים מצה בחלב עם תמצית הווניל כחצי דקה מכל צד ומניחים על תחתית התבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד חצי מצה או כמה שנדרש כדי לכסות את התבנית. 5 שופכים כמה כפות נדיבות של גנאש (רבע מהכמות) על המצות ומעל מורחים שליש מהקצפת. ממשיכים ככה בשכבות עד שהקצפת מסתיימת. מקפידים לסיים בשכבת קצפת ולא במצה. 6 מקשטים את השכבה העליונה בגנאש שנשאר ובעוד קצת קוקוס. ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים ** הקינוח טעים מהמקרר וגם מהמקפיא. |