עוגות בחושות מבוססות בדרך כלל או על שמן או על חמאה, ולא על שניהם. עוגה עם שמן תצא יותר עסיסית ורכה ואילו עוגה עם חמאה תיטה להיות כבדה, דחוסה ודשנה יותר. בעוגה הזו אנחנו משלבים בין שניהם - גם שמן וגם חמאה - כדי להרוויח את הטוב שמשני העולמות: עוגת וניל שהיא גם אוורירית וגם חמאתית, גם דשנה וגם לא כבדה. המצרכים :לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחמממים תנור ל-175 מעלות, חום סטטי עליון-תחתון. 2 טורפים היטב בקערה סוכר וחמאה רכה. מוסיפים שמן קנולה וביצים וטורפים שוב. 3 מוסיפים קמח וחלב לסירוגין (שליש קמח, שליש חלב, שוב שליש קמח וכן הלאה) וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה. לבסוף מוסיפים אבקת אפייה, תמצית וניל ומלח וטורפים שוב לקבלת בלילה חלקה. 4 מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. מוזגים את הבלילה לתבנית. 5 אופים כ-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. ** העוגה נשמרת בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים. עוגת וניל של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכלטיפים: ** לגרסה פרווה ממירים את החמאה בשמן קוקוס או תחליף חמאה באותן הכמויות, ואת החלב ממירים בחלב סויה או מיץ תפוזים. ** לגרסה ללא גלוטן ממירים את הקמח בכמות זהה של קמח ללא גלוטן. ** העוגה היא בסיס מצוין לעוגת שכבות, ואפשר גם סתם לקשט אותה בקרם חמאה ולפזר סוכריות צבעוניות. לבלוג של עדי - עדיקוש בתיאבון! |