1 מערבבים חמאה מומסת עם סוכר לבן וחום. מוסיפים וניל, ביצה וחלמון ושוב מערבבים.
מתכונים לפורים
מתכונים לאוזני המן
2 מוסיפים את היבשים: קמח, קמח שקדים, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
3 מעבירים לצינון במקרר של חצי שעה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מפזרים שקדים פרוסים בקערה עמוקה.
מילוי של קרואסון שקדים בעוגייה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
6 קורצים מהבצק (אפשר להשתמש בכף גלידה קפיצית) כדורים: אם רוצים עוגיות גדולות, על כל כדור לשקול 75 גרם), ואם אתם רוצים עוגיות קטנות יותר, על כל כדור לשקול 40-50 גרם.
7 מניחים את כדורי הבצק בקערת השקדים הפרוסים ומגלגלים אותו עד שכולו מצופה.
8 מעבירים את הכדורי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה. שימו לב לשמור על רווחים כיוון שהעוגיות משטחות באפייה תנור.
9 אופים 12-13 דקות: תלוי בתנור שלכם ובגודל העוגיה, אז כדאי לבדוק אחרי 10 דקות אם מוכנות (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות והן מתייצבות במהלך הצינון ונשארות צ׳ואיות).
* מי שרוצה יכול לקשט קצת באבקת סוכר.
עוגיות קרם שקדים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל